Stalen buispalen

Stalen buispalen

De stalen buispaal is een heipaal die meestal wordt opgebouwd uit segmenten van stalen buizen die door middel van heien of pulsen op diepte worden gebracht. De stalen buis fungeert als (uitwendige) wapening van de stalen buispaal.

Wanneer de voet van de buispaal, die is afgesloten met een metalen deksel (bodemplaat), de draagkrachtige laag heeft bereikt, wordt de paal volgestort met beton en voorzien van de inwendige wapening. Afhankelijk van de grondwaterspiegel zal de inwendige wapening meestal slechts een lengte van 3 m zijn, want het deel van de stalen buispaal dat zich permanent onder de grondwaterspiegel bevindt, zal nauwelijks corroderen. Het deel van het stalen buissegment dat te ver boven het maaiveld uitsteekt wordt “afslijpen/afbranden”. De wapening is of wordt bovenaan enigszins naar buiten gebogen om te vermijden dat de wapening naar beneden zakt. De stekken van de wapening worden meestal opgenomen in de nieuwe betonvloer of funderingsbalk. (Wanneer de funderingsput nog niet is gegraven, zal de aannemer meestal nog een deel van de buispaal af moeten afslijpen/afbranden om de juiste hoogte te verkrijgen.)

De massa van het valblok is afhankelijk van de paalafmeting en van de grondsoort; vaak kan met een licht valblok worden volstaan.

De stalen buispaal is de meest voorkomende paaltechniek in beperkte ruimtes en omstandigheden. Afhankelijk van de paalbelasting, bodemgesteldheid en de beperkingenn in de ruimtes, kan de meest efficiënte en gunstigste buispaal worden bepaald. Het heiwerk word uitgevoerd met een kleine funderingsmachines op rupsen. De meest voorkomende diameters zijn Ø 168mm, Ø 219mm, Ø 273mm (ter info diameters teken is alt 157)

Voordelen stalen buispalen

– kleine werkruimte of werkhoogte

– werkt op moeilijk bereikbare plaatsen (“hei”-installatie kan klein en smal zijn)

– trillingsarm

– grote draagvermogens per paal

– snelle installatie- en realisatietijd

– geen schade aan tuin of pand

– iedere gewenste lengte heipaal

Toepassingen

– funderingsherstel

– terras, serre, uitbouw, garage, zwembad, e.d.

– verzakte objecten

– renovaties

– vervanging bestaande palen

– lange palen voor het slaan van palen in water (voor landhoofden, pijlers brugdek e.d.).

Contact

S.I.N. Schroef Injectie Nederland B.V. is een jong dynamisch bedrijf met veel ervaring in deze branche. Wij zijn VCA en TCVT gecertificeerd. Daarbij staat service bij ons 24/7 voorop!

Wil je meer informatie hebben bel dan met 06 8182 6398 of neem contact op middels het contactformulier